کاربرد اسلاید در کتابخانه
بسياري از مسائلي که اسلايد در امر مديريت، سازماندهي، انتخاب نيروي انساني، و جز آن دارد کم و بيش همان مشکلاتي است که براي ديگر مجموعههاي ديداري ـ شنيداري نيز ميتوان يافت.
شکنندگي اسلايدهاي فانوسي يا شيشهاي، اندازه کوچک اسلايدهاي 35 ميليمتري، مشکلات امانت دادن و نگهداري اسلايدي واحد، و فقدان نظام عملي سازماندهي اسلايدها بر اساس محتواي موضوعي آنها سبب شده است که بسياري از کتابداران و مدرّسان از کار کردن با اسلايد خودداري کنند يا از کنار آن بگذرند. اما انعطافپذيري اسلايد بهعنوان ابزاري آموزشي با هزينه نسبتآ پايين و نيز توليد آسان آن سبب شده است که همچنان بهعنوان نوعي رسانه آموزشي رايج مورد استفاده قرار گيرد.
اسلايد در زمينه هنرهاي زيبا کاربرد فراوان دارد، و بههمين سبب، بيشتر کتابخانههاي اسلايدي در دانشکدههاي هنر و موزهها ايجاد و شکوفا شده است. امروزه در ايالات متحده، مجموعههاي بيش از 50000 فقره اسلايد توسط کارشناسان ارشد کتابداري، تاريخ هنر، و جز آن اداره ميشود.
براي سازماندهي اسلايدها، بيشتر کتابخانههاي دانشگاهي تنظيم موضوعي دارند که بر اساس نوعي نظام ردهبندي بدون نشانه مرتب شده و معمولا نمايهسازي ميشوند. اسلايدر دوربين
براي نگهداري اسلايدها توجه به اين نکات ضروري است:
1) اسلايدها را در جاي امن و خنک نگاه ميدارند، زيرا نسبت به نور و حرارت حساس هستند
2) در هنگام استفاده، برحسب نوع پروژکتور، مجموعه اسلايدها را در محفظه (سيني يا خشاب) قرار ميدهند.
3) اسلايدهاي تکي در پوششهاي پلاستيکي مخصوص (برگه آلبوم اسلايد) که به همين منظور تهيه شده جاي ميگيرند و معمولا اسلايدهاي همموضوع کنار يکديگر قرار ميگيرند تا بازيابي آنها آسانتر باشد.
4) از تماس انگشت با سطح تصوير خودداري ميشود و دست فقط با قاب اسلايد تماس دارد.
5) قاب پلاستيکي براي اسلايدها بهتر از قاب مقوايي است، و اين بدان سبب است که قابهاي پلاستيکي ديرتر فرسوده ميشوند، زيرا چسب قابهاي مقوايي پس از مدتي فاسد شده و قاب باز ميشود و لبههاي آنها نيز پس از مدتي فرسوده ميگردد و اسلايد در دستگاه پروژکتور گير ميکند.